Dzisiaj po pracy nie chciało mi się za bardzo gotować, a miałem ochotę na coś innego. Na półce znalazłem kasze jaglaną, a w lodówce pierś z kurczaka i szpinak! Pokaże Wam jak w 15 minut można zrobić zajebisty obiad na 2 osoby (lub 1 typka z siłowni). 🙂

Co Potrzebujemy:

1 pierś z kurczaka
opakowanie mrożonego szpinaku
1 woreczek kaszy jaglanej
1 ząbek czosnku
100 ml jogurtu naturalnego
przyprawy

Pierwsze co, wstawiamy wodę na kaszę jaglaną, gdy woda zacznie się już gotować wrzucamy woreczek na 15 minut (nie zapomnijcie osolić wody). Teraz mamy czas na pozostałą część obiadu, pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i doprawiamy (przyprawa do kurczaka, oregano, bazylia, papryka słodka mielona, pieprz i sól).

Po usmażeniu kurczaka, odstawiamy go do miseczki i wrzucamy na tę samą patelnię całe opakowanie rozdrobionego szpinaku. Po odparowaniu wody dodajemy jeden ząbek czosnku, 100 ml jogurtu naturalnego oraz doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec wrzucamy kurczaka do szpinaku i tak naprawdę mamy gotowe danie. Wykładamy kasze jaglaną na talerz, a obok niej dodajemy nasz szpinak z kurczakiem. Smacznego 🙂

 


Jeżeli podoba Ci się ten artykuł i jeszcze nie polubiłeś mojej strony na facebooku to daj Lajka :)
Udostępnij: